sâmbătă, 22 august 2009

N-am carnet


Am chef de un joc bun cu masini. Dar ceva care sa arate bine si sa simti ca intradevar conduci masina. Stiu! Race Driver: GRID este unul din cele mai realiste jocuri cu masini pentru PC, un simulator in adevaratul sens.


Grafica superba, modelele masinilor copiaza cu fidelitate realitatea, iar o cursa pe timpul noptii pe strazile unui oras japonez te obliga sa iti tii ochii la drum mai mult decat la masina. Carosabilul acolo e negru si umed, lumini colorate de la cladirile din jur se reflecta pe ciment iar tu esti nevoit sa conduci prin curbe extrem de stranse (00:51 in trailer). Practic nu ai de ales decat sa faci drift, iar satisfactia de a tine masina in drift cat mai mult te tine motivat.

Cursele sunt impartite pe zone geografice in trei categorii: Europa, SUA si Japonia. Diversitatea de curse si masini te tine ocupat sa le explorezi pe toate. Sponsori se intrec in oferte pentru a le purta siglele pe masini, iar daca angajezi un sofer in echipa ta, iti cresti sansele de a lua banii sponsorului.



Datorita caracterului de simulator, controlul masinii e ceva ce trebuie exersat. Tii prea mult directia si masina se loveste de margine sau iasa in decor, stricand alinierea rotii lovite si pierzand timp pretios. Insa aici jocul te ajuta printr-o optiune de a da timpul inapoi cu cateva secunde inainte de accident si de a continua din acel punct. E foarte folositoare, mai ales in prima zi, cand simti ca te lupti cu masina ca si cu un magar incapatanat. Ai 5 astfel de "Instant replay" pe modul de dificultate normal.

Un alt detaliu interesant e camera din interiorul masinii, la volan. In acest mod, simti masina cum se scutura sau se inclina la curbe sau frane bruste.

Poate ti-ai luat carnetul ca sa conduci Opelu' lui mama, Dacia de la firma sau poate tractoru'. Daca vrei ceva mai multa viteza fara grija ca n-ai cumparat asigurarea potrivita, GRID e o alternativa sigura. Iar in septembrie apare ceva asemanator, Need for Speed SHIFT. Trailer mai jos.



2 comentarii: